Madarak- és Fák Napja 2024 (alsó)

A Madarak és Fák napja azon jeles napok egyike, amikor kiemelt figyelmet fordítunk a növények és állatok felé, illetve kifejezzük a természetvédelem iránti elkötelezettségünket.

Madarak és Fák Napja 2024 alsó tagozat


A Madarak és Fák napja azon jeles napok egyike, amikor kiemelt figyelmet fordítunk a növények és állatok felé, illetve kifejezzük a természetvédelem iránti elkötelezettségünket.
   1-2. évfolyamos diákjaink a Zsuzsi Erdei Vasúttal utaztak ki Hármashegyaljára, ahol egy izgalmas, interaktív természetpedagógiai foglalkozáson vettek részt.  A programot különböző eszközök és feladatok színesítették. Az osztályok forgásban járták körbe az állomásokat. A fő program a „Madarak a fákon” – játékos fajismeret az erdőben volt, melyet a madárgyűrűzési bemutató, madárelengedés és a Természet Háza kiskilátó megtekintése követett. Kiegészítő programként mozgásos feladatot végeztek a gyerekek a testnevelő kolléga irányításával.
   3-4. évfolyamos tanulóink a DÖK napi program alkalmából Hortobágyra látogattak el, ahol a nemzeti park értékeinek megismerésével töltötték az időt. 
   A vadasparkot szakvezető kíséretével járták körül, felfedezve a védett területen megtalálható fajokat, mint például: farkas, vadló, vadmacska, keselyű, vörös vércse, pelikán. 
   A megújult látogatóközpontban interaktív kiállításon át tárult a gyerekek elé a parkban fellelhető valamennyi természeti kincs. Megismerhették a legeltető állattartásból származó alapanyagokra épülő kézműves mesterségeket is. A konferenciateremben 3D mozi vetítésen a tavaszi és a nyári Hortobágy jellegzetességeit csodálhatták meg.
   A Pásztormúzeumban betekinthettek a pusztai élet világába, a kihajtástól a behajtásig ívelő, egymásra épülő “témaszigetek” interaktív formában tárták fel a természet és a pásztorélet kapcsolódásait, méltóképpen a 25 éve elnyert Világörökségi címhez.
   A Pusztai Állatpark a régi magyar háziállatainkat pusztai környezetben mutatta be a gyerekeknek. A szakvezetéssel egybekötött séta közben kopasznyakú, kendermagos és egyéb tyúkfajtákat, réz- és bronzpulykákat láthattak a diákok. Legelésző kecskék, juhok, szamarak, valamint a dagonyázó mangalicák és házi bivalyok is nagy sikert arattak. Magyarságunk egyik jelképe, a magyar szürkemarha is látható volt. Az állatsimogatóban a gyerekek bárányokkal, kecskegidákkal, szamárcsikóval barátkozhattak össze.
    Igazán tartalmas nap volt, melyből természetesen a játék és a bazár sem maradhatott ki. Bízunk benne, hogy sikerült tanulóink figyelmét felhívni az őket körülvevő élővilágra és a természetvédelem fontosságára. 

 

Az ide tartozü képek megtekinthetőek a Fotóalbumban.

Legutóbbi frissítés: 2024. 05. 23. 10:11