"Úgy táncolnék veled...'

A ballagás előtti hagyományok egyike a tánciskola, illetve az azt záró táncbemutató.

„Úgy táncolnék veled…”

A tanév végéhez közeledve az iskola és a nyolcadikos tanulók egyik legnagyobb eseménye a ballagás. Az ünnepség előtti időszakban több kedves hagyományt ápolunk, melynek főszereplői természetesen végzős diákjaink. Ezen hagyományok egyike a tánciskola, illetve az azt záró táncbemutató.
Heteken át tartó tanulás és próbák után a gyerekek a szülők, a rokonság, a barátok, és persze tanáraik előtt egy hangulatos, vidám délután csillogtatták meg tánctudásukat. A kezdeti nehézségek, botladozások és bizonytalanságok végül tánclépésekké, egészen bonyolult forgásokká, koreográfiává álltak össze, hangulatos zenére standard és latin táncokban gyönyörködhettünk. A bemutató fénypontjaként a gyerekek tanáraikat, szüleiket kérték fel, ezzel az össztánccal zárva a műsort.
Évről évre igen népszerű a tánciskola. Mit ad a gyerekeknek? Mi a siker titka? Megtanulják, hogy a tánc nemcsak lépések sora. A tánc művészet, szépség, figyelem, koncentráció, sport, ugyanakkor társasági időtöltés, barátságok születésének színtere is. A próbákon nincs k, m és n osztály. Közösség van, együtt az évfolyam.

Köszönjük Szarvas Tibor tánctanárnak a lehetőséget, a felkészítést!

táncvizsga 1 táncvizsga 2 táncvizsga 3


 

Legutóbbi frissítés: 2024. 06. 13. 07:21