Lucázás 2. k osztály 2022

A karácsony közeledtével több jeles napot tart számon a néphagyomány, melyek közül számunkra az egyik legkedvesebb a Luca-nap.

Lucázás 2.k osztály
2022. 12. 13.

A hagyományok, népszokások őrzése és ápolása iskolánkban fontos szerepet kap.

A karácsony közeledtével több jeles napot tart számon a néphagyomány, melyek közül számunkra az egyik legkedvesebb a Luca-nap.

A Lucázás évtizedekre visszanyúló hagyomány intézményünkben, melynek célja, hogy ezt a lassan feledésbe merülő néphagyományt életben tartsuk.

Nagy hangsúlyt fektetünk ezen naphoz kapcsolódó népszokások, hagyományok megismertetésére, ápolására, az iskola keretein belüli adaptálására.

Iskolás diákjaink évről-évre megelevenítik a régkor történéseit, mint ahogyan ez most is történt a 2.k osztály előadásában, korabeli ruhákban, népviseletben, korhű beszédjárással adták elő játékaikat és történeteiket.

Az előző év tapasztalataira építve, új tartalmakkal is megtöltve - törekedve   évről évre a megújulásra - készültünk 2022. decemberében is a műsorunkra, melyet a kotyolás mellett népi gyermekjátékkal, játékfűzéssel is színesítettünk.

A műsor összeállítása, ösztönözte az osztályt az együttműködésre, fejlesztette a kommunikációs képességüket, kreativitásukat, egymás kölcsönös támogatására nevelte őket.

Erősítette a közösségünk összetartó képességét, melynek pozitív hatása az előadás napján bontakozott ki.  Észrevétlenül formálódott az osztályközösség a feladat által.

Felkészítő tanárok: Jószai Zoltán és Ráczné Kocsorák Anikó

A lucázásról készült videó megtekinthető itt.

Legutóbbi frissítés: 2022. 12. 20. 08:14