Arany Napok 2024 (felső)

Az Arany Napok rendezvénysorozat iskolánk közösségi életének meghatározó rendezvénye. Ebben a tanévben a természettudományos tantárgyak kerültek az előtérbe. Az 5-7. osztályos diákok kétfordulós versenyen vettek részt.

Az Arany Napok rendezvénysorozat iskolánk közösségi életének meghatározó rendezvénye. Ebben a tanévben a természettudományos tantárgyak kerültek az előtérbe. Az 5-7. osztályos diákok kétfordulós versenyen vettek részt. Az első fordulóban tanórák keretében egyénileg oldottak meg olyan tesztfeladatokat, melyekkel a világűrrel, űrkutatással kapcsolatos tudásukat fejlesztették. A második forduló csapatversenyében pedig az osztályok 9 legeredményesebb tanulója mérkőzött meg márc. 7-én délután az akadályversenyen. Ekkor a különböző természettudományok oldaláról megvilágított küldetéseket kellett teljesíteniük az egyes állomásokon.

Az osztályok közötti versenyben a következő eredmény született:
I.hely: a 6. m osztály csapata
II. hely: a 7.m osztály csapata
III. hely az 5.m osztály csapata

A vetélkedő célja nemcsak az, hogy a tanulók ismeretekre tegyenek szert, és megmutathassák tudásukat a világűr és az űrkutatás témakörében, hanem sokkal inkább az, hogy inspirációt nyerjenek az űrkutatás iránti tudásuk fejlesztéséhez, és ezen keresztül megértsék a természettudományok szerepének jelentőségét; a természettudományok iránti pozitív attitűdjük erősödjön. Ösztönözzük együttműködési készségüket, problémamegoldó, kreatív, új megközelítéseket igénylő gondolkodásukat. A szórakoztató és izgalmas élmények erősítsék a közösségi kapcsolataikat.
 

Az ide tartozó képek megtekinthetőek itt.

Legutóbbi frissítés: 2024. 03. 27. 14:24