Aranyos Tehetségek

Aranyos tehetségek logó

Iskolánkban a természettudományos tehetséggondozásnak a versenyfelkészítések mellett, fontos alapköve az Aranyos Tehetségek Természettudományos Műhelye.

Célunk, hogy a természettudományok iránt érdeklődő tanulóink további motivációt és szélesebb perspektívát kapjanak hetedikes korukban, amikor elkezdenek biológiát, kémiát, fizikát, földrajzot tanulni. Ennek érdekében minden tanévben 60 órás programsorozatban vehetnek részt a tanulmányi munkában jeleskedő és a természettudományok felé érdeklődést mutató 7. osztályos tanulók.

A műhelymunka részét képezik a külső helyszínen szervezett programok, pl.: Agora, Kutatók éjszakája, Daru les, Debreceni Vízmű, Atomki. Diákjaink az ezekhez kapcsolódó előkészítő és feldolgozó foglalkozásokon sokféle módszer, munkaforma és interaktív eszköz segítségével, a természettudományokat tanító tanáraik mentorálásával bővítik ismereteiket.

Az idei tanévben a járványhelyzet miatt ugyan külső helyszínekre nem mehetünk, de iskolánk távoktatási rendszerén, az esulin keresztül változatlan lelkesedéssel folyik a műhelymunka, amelyhez immár minden hetedikesünk csatlakozhat. Kéthetente a szaktanárok által koordinált színes projektfeladatokban vehetnek részt.

A diákok és tanáraik közös, tanórán kívüli műhelymunkája nagyban hozzájárul a természettudományos irányban továbbtanulni szándékozó tanulóink sikereihez, és a fenntartható fejlődés formálásáért viselt egyéni és közösségi felelősség kialakításához.

Tehertségek 1. Tehetségek 2.

 

 

Frissítés dátuma: 2020.10.19.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.